DNK analize predispozicije za različite bolesti

Pored dijagnostike nasljednih oboljenja, AGC nudi testove predispozicije za nastanak određenih bolesti, te se na taj način redovnih pregledima bolest može spriječiti. Uz svaku analizu, pacijentu nudimo i genetsko savjetovanje.

Ovakve usluge se preporučuju osobama koji imaju porodičnu historiju genetičkih oboljenja i oni koji žele da preventivno provjere sklonost ka odreženim oboljenima.

Usluge i cijene

Kliknite na svaku pojedinačno za više informacija.

Panel za nasljedni karcinom

Next Generation Sequencing panel za detekciju nasljednih mutacija koje dovode do nastanka različitih tipova karcinoma. Sekvenciraju se 94 gena usko povezana sa nastankom različitih tipova kancera. Preporučuje se ljudima koji su u porodici imali rak.

Prediktivni BRCA1 i BRCA2 panel

Sekvenciranje BRCA1 i BRCA2 iz krvi ili brisa bukalne sluznice kao procjena rizika za nastanak kancera dojke ili jajnika. Preporučuje se osobama koje su u porodici imale kancer dojke ili jajnika.

Interleukin 17 A

Real-time PCR detekcija interleukina 17A asociranog sa multiplom sklerozom, Crohnovom bolešću, kolorektalnim karcinomom, karcinomom želuca itd.

Molekularna detekcija HLA B27

Real-time PCR detekcija humanog leukocitnog antigena B27 asociranog sa reumatoidnim artritisom, ankiloznim spondilitisom, psorijazom, Reiter sy. itd. Analiza se radi iz krvi.

Celijakija

Molekularna analiza HLA DQ2.5 i HLA DQ8 genotipova koji su odgovorni za nastanak celijakije. Analiza se radi iz krvi.

Molekularna detekcija TNF

Real-time PCR detekcija faktora nekroze tumora asociranog sa juvenilnim idiopatskim artritisom, alopecijom, narkolepsijom itd. Analiza se radi iz krvi.

h

Želite znati više?

Dostupan je veliki broj naučnih članaka na ovu temu koje bi Vam također rado poslali, upišite Vašu email adresu i odaberite temu koja vas zanima.

Vama ili nekom iz porodice je potrebna pomoć?

Popunite formular ispod ili nas pozovite na +387 (0) 33 671 234 kako bismo stupili u kontakt

Kontakt informacije

+387 (0) 33 671 234

+387 (0) 33 538 100

Olovska 67

Olovska 67, 71000 Sarajevo, BiH